Beskrivelse af kødet

Vores kalve er primært af racen Dansk Jersey. Dyrene er næsten 2 år inden de slagtes, d.v.s. det kategoriseres som ungdyr. Her på hjemmesiden benævner vi dyrene som kalve, for nemheds skyld.

Vi mener, at godt kød tager tid at producere. Når de først slagtes i en alder omkring de 2 år skyldes det at de ikke vokser så hurtigt. De lever mere ekstensivt end andre af deres slags, og har derfor tid og ro til at trives.

Det bevirker at vores dyr producerer kød der er meget smagfuldt. Det har et højt indhold af intramuskulært fedt, som viser sig ved en god marmorering. Kødet har let ved at blive mørt og er af bedste spisekvalitet.

Jerseystudene vejer omkring 200 kg slagtet vægt. Det giver lidt mindre udskæringer, hvilket giver mulighed for variation til hverdag, i en mindre familie. Når kalven bliver skåret ud, giver det et godt overblik over, hvad det er for et dyr man får med hjem og slagteren kan bedre rådgive kunden

Kontakt